Header
Effectief onderhandelen met NLP

Heb jij wel eens het gevoel dat iemand jou continue manipuleert? Schiet je regelmatig in de verdediging of aanval of zoek je steun bij anderen om te bereiken wat je wilt? Heb je steeds het gevoel dat jij de verliezende partij bent? Zo ja dan is deze driedaagse training een win-win situatie voor jou!

Effectief onderhandelen helpt jou in situaties waar jij het een wilt en de ander kennelijk iets anders. Het doel van effectief onderhandelen is om een oplossing te vinden die voor alle partijen acceptabel is, waarbij beide partijen het gevoel hebben dat ze gewonnen hebben.

Handjeklap
Ieder heeft zijn eigen voorkeursstijl van onderhandelen afhankelijk van de context en de omstandigheden.
Als je met iemand moet onderhandelen waarvan je denkt dat je daar nooit mee te maken zult hebben of wiens goodwill je niet nodig hebt, dan is het mogelijk aan de orde - en in sommige gevallen misschien wel noodzaak - om het "hard" te spelen.
Misschien moet je wel onderhandelen in situaties waar voor verschillende partijen grote belangen op het spel staan. In dat geval kan het verstandig zijn om allianties met anderen aan te gaan om je eigen standpunt en onderhandelingsuitgangspunt te versterken.

Vaak wordt onderhandelen nog steeds gezien als "handjeklap". Deze benadering resulteert eigenlijk altijd in een winnaar of een verliezer. Bij Effectief onderhandelen met NLP zijn er geen winnaars en ook geen verliezers. Op de lange termijn levert "handjeklap" namelijk eigenlijk alleen maar verliezers op.

Deze nog steeds veelgebruikte technieken zijn meestal niet effectief in de onderhandeling met mensen met wie je een relatie onderhoudt of wilt onderhouden. Als iemand het "hard" speelt, dan gaat dat ten koste van de ander. Dit zal je niet in dank worden afgenomen en kan je toekomstige relatie met de ander ernstig benadelen. Zeker ook in teams is het van belang om met eerlijkheid en openheid te communiceren en te onderhandelen.

Lees verder >>